1 CSEPP Pálinkaház

Hegykő 1 CSEPP Pálinkaház

Pálinkafőzdénk 2013-ban alakult, a pálinka iránti rajongásunk hozta létre. Főzdének a 106 éves „Masinaház”-at újítottuk fel Hegykőn a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Családias környezetben ötvöztük a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával. Célunk, hogy folyamatosan prémium kategóriás párlatokat készítsünk. Motivációnk az önmagunkkal, és környezetükkel szembeni igényesség.

Legrangosabb eredményeink a 2015-ben, és 2019-ben elért „Magyarország legjobb pálinkája”, illetve a 2018-ban, és 2019-ben kapott „Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje” címek.

Az 1 Csepp Pálinkaház Magyarország egyetlen természetvédelmi területen elhelyezkedő pálinkaháza. A jellegzetes Fertő-parti környezetben létrehozott látvány-pálinkafőzdénk 2014-ben megkapta a Fertő-táj legszebb háza elismerést.

Kóstolóprogramjainkon a látogatókat bevezetjük a pálinkakészítés rejtelmeibe. Bár tudjuk, hogy Magyarországon hagyományosan mindenki rendelkezik pálinkafőzési alapismeretekkel, mégis vannak jelentős különbségek a készítés módjában. A látogatás során elmondjuk és megmutatjuk, hogyan kell a gyümölcsöt feldolgozni úgy, hogy a végeredmény ne csak alkoholtartalmú ital legyen, hanem a gyümölcsillatokat, ízeket visszaadó kellemes itóka. A kóstolók során kizárólag minősített, érmes pálinkákat töltünk a poharakba. Kínálatunkban olyan különlegességek is megtalálhatók, melyek máshol nem érhetők el (pl. Zenit szőlő – Kései meggy házasított pálinka, mely 2015-ben az országos versenyen „Magyarország legjobb pálinkája” címet kapta).

A kóstolósorokat minden esetben hozzáigazítjuk a látogatók igényéhez.

Nyitva tartás

A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Jegyárak

Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

Térképen Múzeumhálózat tagjai